|
Avtor |
Sporočilo |
mojsoncek
Profi
Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri
|
Objavljeno:
02 Jun 2008 10:56 |
|
sestavine:
* 200 g basmatija
* 1 čebula
* 10 suhih marelic
* 3 dl zelenjavne osnove
* 1 žlica olivnega olja
* ščepec soli
* 10 brinovih jagod
* 3 vejice peteršilja
* 2,5 cm dolg košček ingverja
* 3 – 4 vejice timijana
predpriprava:
■ Basmati stresemo v cedilo, oprhamo pod tekočo vodo in dobro odcedimo.
■ Zelenjavno osnovo pristavimo, zavremo in pustimo na toplem.
■ Suhe marelice oprhamo pod tekočo mlačno vodo, odcedimo in razpolovimo.
■ Čebulo olupimo in drobno sesekljamo.
priprava:
■ V posodi segrejemo olje, na katerem 2 do 3 minute počasi pražimo sesekljano čebulo, da postekleni.
■ Ingver olupimo in drobno nastrgamo. Timijan osmukamo; potrebujemo ga za 1 žličko. Brinove jagode stremo. Vse troje stresemo na čebulo, premešamo, potem pa dodamo odcejen riž in razpolovljene marelice. Prilijemo vročo zelenjavno osnovo, dodamo ščepec soli, premešamo in zavremo.
■ Temperaturo znižamo na minimum, posodo pokrijemo, vsebino pa počasi kuhljamo 20 do 25 minut.
■ Peteršilj osmukamo in drobno sesekljamo.
serviranje:
Basmati s suhimi marelicami in ingverjem stresemo v segreto servirno skledo in potresemo s sesekljanim peteršiljem.
nadomestek:
■ Slabši nadomestek za zelenjavno osnovo je voda, sicer pa jo lahko nadomestimo tudi z zelenjavko, s piščančjo osnovo ali s čisto govejo juho.
■ Izven sezone svež timijan nadomestimo s posušenim.
vir: http://www.gurman.eu/ |
_________________ "You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar |
|
|
|
|
|
Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu |
Powered by phpBB
© 2001, 2002 phpBB Group
|
|