 |
Avtor |
Sporočilo |
Dulcinea
Šefica

Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
03 Feb 2008 18:16 |
|
ZA 2 OSEBI
1/2 kg svežih šampinjonov
šopek mladih čebulic
žlica olivnega olja
sol po želji
Šampinjone operemo v situ, preden jih narežemo. Majhne razpolovimo, večje pa narežemo na 4 dele. Na žlico segretega olja stresemo narezane mlade čebulice (polovico zelenega dela vržemo stran ali porabimo za kaj drugega, npr. kot dodatek solati ali namazu). Na močnem ognju mešamo kakšno minuto, da se čebulica malo zmehča. Nanjo stresemo šampinjone in dobro premešamo, nato ponev pokrijemo. Tekočine ni treba dodajat, ker jo spustijo sami šampinjoni. Vsake toliko časa odkrijemo in premešamo, da večina tekočine izhlapi. Če želimo, dodamo kakšne začimbe, ni pa nujno.
Šampinjoni so zelo hitro pripravljeni. Ne smemo jih kuhati predolgo, da ne potemnijo in da ne postanejo preveč mehki in brez okusa!
Dodatne možnosti za kombiniranje
Varianta A: takšne šampinjone stresemo na posebej skuhane polnozrnate špagete ali metuljčke, ali pa na polnozrnati kus-kus
Varianta B: na koncu med šampinjone vmešamo dve jajci in dva beljaka, pustimo, da se dobro zapeče in (ko je že na krožnikih) potresemo z nasekljanim drobnjakom ali peteršiljem, kar pač imamo pri roki
Varianta C: v pripravljene šampinjone dodamo 1-2 žlici lahke kisle smetane in postrežemo zraven puranjih zrezkov ali drugega mesa
Ostale variante so prepuščene domišljiji |
_________________ Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/ |
|
|
 |
|
|
Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu |
Powered by phpBB
© 2001, 2002 phpBB Group
|
|