Avtor |
Sporočilo |
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
18 Feb 2010 10:50 |
|
Pozdravljene!
Dodajte svoje predloge za romantično večerjo.
Moj predlog:
Predjed: Bučke z mocarelo
Bučke nareži na manj kot centimeter debele kolobarje ali jih prereži po dolgem in izdolbi. Nekaj minut jih mariniraj v marinadi iz olivnega olja, soli, popra in česna. Položi jih na pekač in čez položi mocarelo (jaz bom raje delala kolobarje). Peči tako dolgo, da je sir zlato zapečen.
Glavna jed: Polnjeni lignji z zelenjavnim narastkom in solato
Očiščene lignje napolni s sirom in klobaso (lahko tudi morskimi sadeži) in jih mariniraj v marinadi iz olivnega olja, soli, popra, česna, petršilja. Popeči jih na žaru. Zraven pripravimo prilogo. Predhodno kuhan (a ne prekuhan!) brokoli in cevtačo položi v manjši pekač za narastke. Prelij mešanico 1 jajčke in kisle smetane, začinjeno po okusu. Čez posipaj sir in lepo zapeči. Jaz bom zraven za fanta pripravila še "pastirski krompir" - predhodno kuhanega položim v pekač, vmes dodam kislo smetano in čez posipam sir. Zlato zapečem (za montinjačke ta kombinacija ne pride v poštev). Zraven bo zelena solata.
Sladica: Zmečkane jagode z navadnim jogurtom in fruktozo. |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
18 Feb 2010 11:57 |
|
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
18 Feb 2010 13:10 |
|
Hladna predjed: Manjša skodelica grške solate
Na kocke narežemo papriko, paradižnik, kumare, feta sir in dodamo olive. Zmešamo z olivnim oljem in kisom ter začinimo po okusu.
Tolpa predjed: Zlenjavna juha
V vodi pokuhamo zelenjavo, ki je pri roki. Npr, cvetača, brokoli, manjši korenček, zeleno (zelo dobro za okus), dodamo malo soli. V kolikor resnično ne morete brez dodatkov v juhi, razžvkljajte eno jajce in jo vlijte v juho (ter mešate). Zelo dobro nadomesti rezance, itd. Ne uporabljamo vegete, jušnih kock ali juhe iz vrečke.
Mešano meso z zeljem
V ponvi zlato prepražimo čebulo in dodamo na trakce narezano svinjsko in piščančje meso, solimo in popramo. Ko je skoraj končano, dodamo na tanko narezano sveže zelje in še malenkost podušimo. Zraven postrežemo zeleno solato in po potrebi na pari kuhano zelenjavo (tistim "nemontinjakom" pa široke rezance).
Sladica: Montijeva torta ala Dejca
|
|
|
|
|
Tadeja
Montinjačka
Pridružen/-a: 19.01. 2010, 15:26
Prispevkov: 25
|
Objavljeno:
22 Feb 2010 10:31 |
|
Zdaj pa vem, zakaj si tko romantična.
Ideja, recimo:
šparglejva juhica z mandeljni,
puranji zavitki z ohrovtom+dušena zelenjava(cvetača, brokoli, stročji fižol...),
nabodalca z mladim sirom;po možnosti z domačim, češnjevcem in papriko |
_________________ http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/ww1fV2C/weight.png[/img]
[/url]
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/ww1fV2C/]
[/url] |
|
|
|
|
|
Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu |
Powered by phpBB
© 2001, 2002 phpBB Group
|