Montignac Seznam forumov
 Pogosta vprašanja  •  Išči  •  Seznam članov  •  Skupine uporabnikov   •  Registriraj se  •  Tvoj profil  •  Zasebna sporočila  •  Prijava



Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Objavi novo temo   Odgovori na to temo  Montignac Seznam forumov » Sladice
Avtor Sporočilo
Dulcinea
Šefica


Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad

PrispevekObjavljeno: 26 Feb 2008 18:12 Odgovori s citatom Back to top

Ravnokar preskusila recept. Njami, so bile dobre. Edin mal preveč sem jih mogoče osolila. Bom pa za drugič vedela. Moram pa vam povedati, da se bom še kuhat navadla. Jaz prej nisem nikoli še delala palačink. Rolling Eyes Ja kaj čmo, če je pa mami šef kuhinje.

_________________
Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
sonjah
Naša kuharca
Naša kuharca


Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266

PrispevekObjavljeno: 26 Feb 2008 18:17 Odgovori s citatom Back to top

Ja, pozabla sem ti rečt, da samo ščep soli. Sorči
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Dulcinea
Šefica


Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad

PrispevekObjavljeno: 26 Feb 2008 18:27 Odgovori s citatom Back to top

Ja, saj sem dala samo ščep. Pa sem maso mal probala in je blo tako pusto. Pa prva "čalapinka" tudi. Pol sem pa še malo dala. Nič hudega, bom pa več vode spila.

_________________
Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
flicka
Stručko
Stručko


Pridružen/-a: 10.01. 2008, 01:15
Prispevkov: 508

PrispevekObjavljeno: 09 Mar 2008 02:02 Odgovori s citatom Back to top

Jutri bojo te čalapinke pr meni za zajtrk. Bomo vidli, kako bojo uspele..sem prebrala vse vaše nasvete in upam, da bo kul :D

_________________

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
solecito
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 26.01. 2008, 12:46
Prispevkov: 71

PrispevekObjavljeno: 09 Mar 2008 16:44 Odgovori s citatom Back to top

To bom tut jst enkrat probala, sam se bojim, da so čist brez okusa oz. da so čist po pz moki Confused
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
flicka
Stručko
Stručko


Pridružen/-a: 10.01. 2008, 01:15
Prispevkov: 508

PrispevekObjavljeno: 09 Mar 2008 16:45 Odgovori s citatom Back to top

Meni so bile dobre :D Prelila sem jih z vročo marmelado BS..NJAM!

_________________

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dulcinea
Šefica


Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad

PrispevekObjavljeno: 09 Mar 2008 17:54 Odgovori s citatom Back to top

Prelila? Jaz sem vsako še vročo namazala z marmelado in je postala vroča. Sam poem, ko sem jih jedla, pa ni bla več vroča.

_________________
Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
ela
BRPgirl


Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417

PrispevekObjavljeno: 10 Mar 2008 09:30 Odgovori s citatom Back to top

solecito je napisal/a:
To bom tut jst enkrat probala, sam se bojim, da so čist brez okusa oz. da so čist po pz moki Confused


peče se veliko dlje kot navadne palačinke. ali pa je samo pri meni tako? Confused jaz si naedim eno, malo debelejšo. okus pa ima dober! poskusi.

_________________
Pa ponovimo...

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
flicka
Stručko
Stručko


Pridružen/-a: 10.01. 2008, 01:15
Prispevkov: 508

PrispevekObjavljeno: 10 Mar 2008 19:36 Odgovori s citatom Back to top

Dulcinea je napisal/a:
Prelila? Jaz sem vsako še vročo namazala z marmelado in je postala vroča. Sam poem, ko sem jih jedla, pa ni bla več vroča.


Jap :D Naložila sem jih na velik krožnik, eno zraven druge, potem sem pa v kozici segrela marmelado BS in jo polila čez. Njamsi!
Danes sem jih spet delala za zajtrk, tokrat iz pirine PZ moke-so še boljše! Se splača probat ;)

_________________

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
corcoras
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 21.11. 2007, 21:38
Prispevkov: 160

PrispevekObjavljeno: 13 Mar 2008 16:14 Odgovori s citatom Back to top

...joj so te palačinke dobre Vesel
sm jih dans prvič naredila iz pz pirine moke in radenske...pa še čist brez olja
sm jih spekla, gor sadni jagodni namaz in njami!
edini problem je k sem jih preveč pojedla....
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
flicka
Stručko
Stručko


Pridružen/-a: 10.01. 2008, 01:15
Prispevkov: 508

PrispevekObjavljeno: 13 Mar 2008 18:45 Odgovori s citatom Back to top

IZ PZ pirine moke se meni zdijo veliko boljše kot iz pšenične PZ..jaz sem jih jedla danes za kosilo, njam..z vročo marmelado BS lačen

_________________

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ela
BRPgirl


Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417

PrispevekObjavljeno: 26 Avg 2008 10:48 Odgovori s citatom Back to top

pz šmorn:

- pz moka
- radenska
- sol

maso narediš kot za palačinke in jo vliješ v ponev. malo več, kot ponavadi za palačinke. na vsaki strani jo malo popeči, potem pa z vilico natrgaj in popeči do konca. čisto preprosto.

to je v bistvu palačinka, le oblika je drugačna. na šmorn si jaz posipam malo fruktoze. na to idejo sem prišla zato, ker nisem imela marmelade bs, da bi si jo namazala na palačinko.

_________________
Pa ponovimo...

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zmesnjava
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 10.11. 2008, 21:59
Prispevkov: 377
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: 29 Nov 2008 19:59 Odgovori s citatom Back to top

Zakaj se pa pri meni nečejo spečt? jezendokonca

_________________
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dulcinea
Šefica


Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad

PrispevekObjavljeno: 29 Nov 2008 20:56 Odgovori s citatom Back to top

zmesnjava je napisal/a:
Zakaj se pa pri meni nečejo spečt? jezendokonca


Pečejo se ful časa. Pa če delaš bolj debele, pol pride pri meni kot bi blo surovo, sam ni, ker se tolk časa čmajzi, da se tista moka skuha, tko da ni panike bi reku Švejk.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
babica
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 18.10. 2008, 16:45
Prispevkov: 377
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 29 Nov 2008 23:43 Odgovori s citatom Back to top

Najprej ponev dobro segrej, potem pa peci na majhnem ognju prvo stran precej časa. Šele ko že zgoraj izgleda pečeno, palačinko obrni. Pa poskusi delat čim tanjše. Tudi če se ti bo zdela trda, se ne sekiraj. Medtem, ko boš cmarila naslednjo, se bo ta lepo omehčala. Pa pečene lepo pokrivaj.

_________________


http://freeweb.siol.net/zalovice/forum/nakit1.html
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zmesnjava
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 10.11. 2008, 21:59
Prispevkov: 377
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: 30 Nov 2008 18:33 Odgovori s citatom Back to top

Dobro, probamo naslednjič! Rolling Eyes
Sem jih doolgo pekla, pa so mi samo dve dobro ratale...

_________________
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dagger
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 30.10. 2008, 09:32
Prispevkov: 115

PrispevekObjavljeno: 20 Dec 2008 14:38 Odgovori s citatom Back to top

mmm kako božansko kosilo sem si ravnokar naredla :W
Ravno danes sem imela ogromno časa in sem se odločla da sprobam te slavne palačinke.
Namešala sem ravno prav mase za dve res debeli palačinki. V maso pa sem dodala še cimet.
Na koncu pa sem jih premazala z marmelado.
Z radensko res pride fantastična masa.
Okus me je spominjal na cimetove zvezdice tako da res ne vem zakaj sem čakala tako dolgo da sem jih preizkusila.
Definitivno bodo pogosteje na mojem jedilniku! Vesel
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zverca
Montinjačka
Montinjačka


Pridružen/-a: 15.11. 2007, 21:16
Prispevkov: 26

PrispevekObjavljeno: 19 Jan 2009 10:26 Odgovori s citatom Back to top

Tudi jaz sem jih včeraj probala in so res dobre. Namesto marmelade pa sem uporabila sadno pulpo. In še moji mulci so jih z veseljem tokli, čeprav so imeli svoje (mamino je najboljše, kajne)

_________________
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wmcf6uF/]

[/url]
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
malen@
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 28.07. 2008, 12:46
Prispevkov: 201
Kraj: malo tu in malo tam

PrispevekObjavljeno: 19 Jan 2009 15:44 Odgovori s citatom Back to top

Jaz tudi velikokrat jem tele palačinke. Super so - kapo dol. Od začetka, ko sem imela eno čudno ponev (navadno) mi sicer niso tako potegnile, zdej ko je pa teflonska, se mi pa zdi, da je vse drugače. Največkrat jih namažem z marmelado BS, enkrat sem jih probala tudi s skuto in fruktozo (tudi to ni bilo slabo), sedaj pa sem dobila idejo, če bi šlo, da naredimo orehove? Se pravi, kot nadev bi bil: mleti orehi, fruktoza, lahko mleko (nekje sem zasledila tudi vodo namesto mleka), cimet, ..., vse ostalo kar je po receptih o orehovih čapalinkah, pa spustimo (sladka smetana, jajce, rum, maslo, nekje so prisotni tudi keksi), tudi to spustimo - za preliv: kisla smetana + jajce (če jih daš popečt v pekač). Bi jih lahko prelili čez s 70 % čokolado? Pomagajte mi ... :W

Se pravi, jaz mislim, da bi šlo, če si spečemo naše pz čapalinke, potem pa jih nadevamo z: mletimi orehi, fruktozo in lahkim mlekom, po okusu tudi cimetom. Če bi jih prelile s 70 % čokolado, bi šlo tudi to ali je že preveč vsega tako ali tako? Kaj mislite? Za včasih, če smo zelo pridne?

_________________
malen@

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sisi
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 10.09. 2008, 14:36
Prispevkov: 127

PrispevekObjavljeno: 20 Jan 2009 10:42 Odgovori s citatom Back to top

malen@ je napisal/a:
Jaz tudi velikokrat jem tele palačinke. Super so - kapo dol. Od začetka, ko sem imela eno čudno ponev (navadno) mi sicer niso tako potegnile, zdej ko je pa teflonska, se mi pa zdi, da je vse drugače. Največkrat jih namažem z marmelado BS, enkrat sem jih probala tudi s skuto in fruktozo (tudi to ni bilo slabo), sedaj pa sem dobila idejo, če bi šlo, da naredimo orehove? Se pravi, kot nadev bi bil: mleti orehi, fruktoza, lahko mleko (nekje sem zasledila tudi vodo namesto mleka), cimet, ..., vse ostalo kar je po receptih o orehovih čapalinkah, pa spustimo (sladka smetana, jajce, rum, maslo, nekje so prisotni tudi keksi), tudi to spustimo - za preliv: kisla smetana + jajce (če jih daš popečt v pekač). Bi jih lahko prelili čez s 70 % čokolado? Pomagajte mi ... :W

Se pravi, jaz mislim, da bi šlo, če si spečemo naše pz čapalinke, potem pa jih nadevamo z: mletimi orehi, fruktozo in lahkim mlekom, po okusu tudi cimetom. Če bi jih prelile s 70 % čokolado, bi šlo tudi to ali je že preveč vsega tako ali tako? Kaj mislite? Za včasih, če smo zelo pridne?


Po mojem vedenju tole ne bo šlo. Orehi vsebujejo precej maščobe in v kombinaciji z OH je to prepovedano. Žal. Ti jih samo prelij s čokolado, namesto marmelade in se posladkaj z njimi. Orehe pa si privošči kot malico v kombinaciji z manj mastnim sirom ali hruško, grozdjem ali pa kar tako.

ČAW

_________________
sisi


Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group