Montignac Seznam forumov
 Pogosta vprašanja  •  Išči  •  Seznam članov  •  Skupine uporabnikov   •  Registriraj se  •  Tvoj profil  •  Zasebna sporočila  •  Prijava



Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Objavi novo temo   Odgovori na to temo  Montignac Seznam forumov » Jedi iz mesa
Avtor Sporočilo
ela
BRPgirl


Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417

PrispevekObjavljeno: 01 Feb 2008 14:34 Odgovori s citatom Back to top

potrebujete (količine sami približno ocenite, ko boste kuhali... jaz namreč vse kuham "na blef" :lol: )

- mleto meso (puranje, svinjsko, mešano...)
- jajce
- začimbe po okusu (jaz dam sol, poper, česen)
- čebula
- petršilj

jaz vse sestavine, razen čebule, dam v eno posodo in premešam. čebulo medtem prepražim, da postekleni in jo dodam celotni masi. vse skupaj še enkrat dobro premešam, in naredim polpete (pleskavice), lahko so tudi čevapčiči. prepražim jih na kančku olja (tako, da se na koncu skoraj dinstajo v lastnem soku), ali jih spečem v pečici. tudi to je zelo dobro. ali pa na električnem žaru (tosterju) ali zunanjem žaru.

po mojem mnenju je najboljše (ne pa tudi najbolj zdravo) mešano mleto meso, ker se bolje veže.

priloge so lahko vse vrste zelenjave (po montyju seveda :!: ) in zelena solata. poleti se zraven prileže svež paradižnik, čebula in paprika.

(slikica je "sposojena" Embarassed )



tako jih naredim jaz, sem pa na internetu dobila še nekaj drugih boljših idej, ki sledijo ;)

_________________
Pa ponovimo...

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
potka
Mojstrica
Mojstrica


Pridružen/-a: 06.01. 2008, 14:17
Prispevkov: 1088

PrispevekObjavljeno: 12 Feb 2008 07:55 Odgovori s citatom Back to top

Kaksni pa pridejo polpeti, ce jih peces v pecici?
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sonjah
Naša kuharca
Naša kuharca


Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266

PrispevekObjavljeno: 12 Feb 2008 08:15 Odgovori s citatom Back to top

Malo bolj suhi kot če jih pečeš v ponvi. Zato jim pa jaz rada dodam svežo sesekljano papriko- ponavadi rdečo-da je tudi za oči lepo. Sicer pa jaz, če pečem v pečici, ponavadi ne delam polpetov, ampak isto meso oblikujem kar v štruco. Se mi zdi bolje, da se ne izsuši tako Ne vem
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
potka
Mojstrica
Mojstrica


Pridružen/-a: 06.01. 2008, 14:17
Prispevkov: 1088

PrispevekObjavljeno: 12 Feb 2008 08:54 Odgovori s citatom Back to top

Hvala za idejo, tole bo pa na programu!

potka .jem
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dulcinea
Šefica


Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad

PrispevekObjavljeno: 12 Feb 2008 14:35 Odgovori s citatom Back to top

Potka, ne se tolk basat no. ;)

_________________
Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
flicka
Stručko
Stručko


Pridružen/-a: 10.01. 2008, 01:15
Prispevkov: 508

PrispevekObjavljeno: 15 Mar 2008 23:36 Odgovori s citatom Back to top

Da ne bom odpirala nove teme, tukaj je moja današnja specialiteta :D Recept sem našla na kulinariki, malenkost sem ga priredila...

Polnjene pleskavice
250g puranjega mletega mesa
2 debelejši rezini sira
sol, poper, mlet česen (lahko tudi svež, važno, da je strt)
Meso najprej začinimo s česnom, poprom in soljo, nato pa ga razdelimo na 2 dela. Položimo ga na alu folijo, pokrijemo še z enim kosom alu folije in ga na tanko "razvaljamo" (jaz sem to naredila kar s prsti). Enako naredimo še z drugim kosom. Na enega izmed kosov položimo sir (ne sme segati do robov) in prekrijemo z drugim delom mesa. Ob robovih stisnemo skupaj in spečemo na kančku olivnega olja. (jaz sem si pri obračanju pomagala s pokrovko, da se ne bi pleskavica pretrgala)
Zraven paše kakršna koli solata. lačen

_________________

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mojsoncek
Profi
Profi


Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri

PrispevekObjavljeno: 16 Mar 2008 13:02 Odgovori s citatom Back to top

flicka, tole je pa sigurno za prste obliznit bravo ... definitivno bo na nasem jedilniku v bliznji prihodnosti

_________________
"You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mojsoncek
Profi
Profi


Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri

PrispevekObjavljeno: 05 Apr 2008 14:29 Odgovori s citatom Back to top

flicka, res moram pohvaliti tvoj recept (sicer sem delala z mesanim meskom ampak nima veze). Pravkar smo pojedli in res je bilo za prste obliznit!
:W

_________________
"You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
flicka
Stručko
Stručko


Pridružen/-a: 10.01. 2008, 01:15
Prispevkov: 508

PrispevekObjavljeno: 05 Apr 2008 17:58 Odgovori s citatom Back to top

Uf... Embarassed hvala :)

_________________

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ela
BRPgirl


Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417

PrispevekObjavljeno: 05 Apr 2008 18:29 Odgovori s citatom Back to top

mojsoncek, sem mislila, da si delala kakšne druge polpete. mogoče sojine... zato sem vprašala prej. :D

_________________
Pa ponovimo...

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
katarina
Montinjačka
Montinjačka


Pridružen/-a: 30.05. 2008, 09:10
Prispevkov: 31

PrispevekObjavljeno: 28 Nov 2008 17:23 Odgovori s citatom Back to top

Za polpete pečene v pečici mogoče še ideja, da se ne "sušijo" preveč:

Jaz navadno naredim zelenjavno omako (razne vrste zelenjava malo podušena, toliko, da se zmehča in od sebe odda malček soka/vode).
To potem prelijem čez polpete, ki sem jih naložila v pekač in jih dam v pečico.
Polpete prej ravno toliko popečem na ponvi, da dobijo lepo barvo in ne razpadejo.
Po približno 15 minutah pekač prekrijem z alufolijo, da se polpeti tenstajo v soku od zelenjave in da se ne izsuši preveč (ker jaz namreč ne maram preveč "skorjice", ki se naredi na vrhu) in pečem še slabe pol ure.

So izredno sočni in dobri. Navijačica
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group