Avtor |
Sporočilo |
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
01 Feb 2008 14:34 |
|
potrebujete (količine sami približno ocenite, ko boste kuhali... jaz namreč vse kuham "na blef" : )
- mleto meso (puranje, svinjsko, mešano...)
- jajce
- začimbe po okusu (jaz dam sol, poper, česen)
- čebula
- petršilj
jaz vse sestavine, razen čebule, dam v eno posodo in premešam. čebulo medtem prepražim, da postekleni in jo dodam celotni masi. vse skupaj še enkrat dobro premešam, in naredim polpete (pleskavice), lahko so tudi čevapčiči. prepražim jih na kančku olja (tako, da se na koncu skoraj dinstajo v lastnem soku), ali jih spečem v pečici. tudi to je zelo dobro. ali pa na električnem žaru (tosterju) ali zunanjem žaru.
po mojem mnenju je najboljše (ne pa tudi najbolj zdravo) mešano mleto meso, ker se bolje veže.
priloge so lahko vse vrste zelenjave (po montyju seveda :!: ) in zelena solata. poleti se zraven prileže svež paradižnik, čebula in paprika.
(slikica je "sposojena" )
tako jih naredim jaz, sem pa na internetu dobila še nekaj drugih boljših idej, ki sledijo ;) |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
potka
Mojstrica
Pridružen/-a: 06.01. 2008, 14:17
Prispevkov: 1088
|
Objavljeno:
12 Feb 2008 07:55 |
|
Kaksni pa pridejo polpeti, ce jih peces v pecici? |
|
|
|
|
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
12 Feb 2008 08:15 |
|
Malo bolj suhi kot če jih pečeš v ponvi. Zato jim pa jaz rada dodam svežo sesekljano papriko- ponavadi rdečo-da je tudi za oči lepo. Sicer pa jaz, če pečem v pečici, ponavadi ne delam polpetov, ampak isto meso oblikujem kar v štruco. Se mi zdi bolje, da se ne izsuši tako |
|
|
|
|
potka
Mojstrica
Pridružen/-a: 06.01. 2008, 14:17
Prispevkov: 1088
|
Objavljeno:
12 Feb 2008 08:54 |
|
Hvala za idejo, tole bo pa na programu!
potka .jem |
|
|
|
|
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
12 Feb 2008 14:35 |
|
|
|
|
flicka
Stručko
Pridružen/-a: 10.01. 2008, 01:15
Prispevkov: 508
|
Objavljeno:
15 Mar 2008 23:36 |
|
Da ne bom odpirala nove teme, tukaj je moja današnja specialiteta :D Recept sem našla na kulinariki, malenkost sem ga priredila...
Polnjene pleskavice
250g puranjega mletega mesa
2 debelejši rezini sira
sol, poper, mlet česen (lahko tudi svež, važno, da je strt)
Meso najprej začinimo s česnom, poprom in soljo, nato pa ga razdelimo na 2 dela. Položimo ga na alu folijo, pokrijemo še z enim kosom alu folije in ga na tanko "razvaljamo" (jaz sem to naredila kar s prsti). Enako naredimo še z drugim kosom. Na enega izmed kosov položimo sir (ne sme segati do robov) in prekrijemo z drugim delom mesa. Ob robovih stisnemo skupaj in spečemo na kančku olivnega olja. (jaz sem si pri obračanju pomagala s pokrovko, da se ne bi pleskavica pretrgala)
Zraven paše kakršna koli solata. |
_________________
|
|
|
|
mojsoncek
Profi
Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri
|
Objavljeno:
16 Mar 2008 13:02 |
|
flicka, tole je pa sigurno za prste obliznit ... definitivno bo na nasem jedilniku v bliznji prihodnosti |
_________________ "You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar |
|
|
|
mojsoncek
Profi
Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri
|
Objavljeno:
05 Apr 2008 14:29 |
|
flicka, res moram pohvaliti tvoj recept (sicer sem delala z mesanim meskom ampak nima veze). Pravkar smo pojedli in res je bilo za prste obliznit!
|
_________________ "You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar |
|
|
|
flicka
Stručko
Pridružen/-a: 10.01. 2008, 01:15
Prispevkov: 508
|
Objavljeno:
05 Apr 2008 17:58 |
|
Uf... hvala :) |
_________________
|
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
05 Apr 2008 18:29 |
|
mojsoncek, sem mislila, da si delala kakšne druge polpete. mogoče sojine... zato sem vprašala prej. :D |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
katarina
Montinjačka
Pridružen/-a: 30.05. 2008, 09:10
Prispevkov: 31
|
Objavljeno:
28 Nov 2008 17:23 |
|
Za polpete pečene v pečici mogoče še ideja, da se ne "sušijo" preveč:
Jaz navadno naredim zelenjavno omako (razne vrste zelenjava malo podušena, toliko, da se zmehča in od sebe odda malček soka/vode).
To potem prelijem čez polpete, ki sem jih naložila v pekač in jih dam v pečico.
Polpete prej ravno toliko popečem na ponvi, da dobijo lepo barvo in ne razpadejo.
Po približno 15 minutah pekač prekrijem z alufolijo, da se polpeti tenstajo v soku od zelenjave in da se ne izsuši preveč (ker jaz namreč ne maram preveč "skorjice", ki se naredi na vrhu) in pečem še slabe pol ure.
So izredno sočni in dobri. |
|
|
|
|
|